Over Johan van Leeuwen

Tekspresso Schrijfwerk is in 2016 opgezet door mij, Johan van Leeuwen. Ik ben geboren in 1981 en woon sinds 2009 in Oss. Al voordat ik als kind kon schrijven, dicteerde ik verhalen aan mijn vader, die ze met een typemachine opschreef. Omdat ik ook nog eens nieuwsgierig en, soms, eigenwijs was, stond niemand er raar van te kijken dat ik jaren later Journalistiek ging studeren. Na die opleiding rondde ik drie jaar later ook de universitaire studie Communicatiewetenschap af.

 

Brede ervaring

In mijn carrière bewandelde ik een breed pad. Ik begon als regiocorrespondent en sportredacteur bij De Stentor, het regionale dagblad van Oost-Nederland. Mijn eerste vaste fulltime functie was die van coördinerend redacteur bij Sportcult, een vakblad voor de sportdetailhandel. Vervolgens werd ik redacteur, later hoofdredacteur en daarna ook redactiemanager bij uitgeverij Magenta Publishing. Ik was er onder meer verantwoordelijk voor ICT- en telecomvaktitel TBM. Tot begin 2016 was ik consultant en teamleider bij Wisse Kommunikatie, waar ik nationale en internationale bedrijven ondersteunde met hun PR- en communicatiestrategie. Toen vond ik dat ik genoeg ervaring had om te doen wat mijn hart mij al langer ingaf: eigen baas worden.De sneeuwbal ging snel rollen en inmiddels heb ik een prachtige groep klanten mogen helpen met hun schrijfwerk. Na een kleine drie jaar gaat de teller al richting de tachtig verschillende bedrijven, wat mijn stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Leuke éénpitters, succesvolle multinationals en alles daartussenin. Van een makelaar tot een spa en van een schoonmaakbedrijf tot een IT-distributeur. Soms kleine eenmalige opdrachten of losstaande projecten, maar regelmatig ook vaste samenwerkingen.


Daarnaast werk ik freelance voor de redactie Oss/Uden/Veghel van het Brabants Dagblad en ben ik redacteur en eindredacteur sport voor dezelfde krant en het Eindhovens Dagblad. Ook werk ik intensief mee aan de IT-vaktitels Dutch IT-channel en Executive People, zowel online als op papier.

 

Mijn leven bestaat niet alleen uit werken. Ik ben getrouwd met Lieke en samen hebben we sinds 2013 een dochter. Ik kom ‘van boven de rivieren’, maar verhuisde door de liefde in 2009 naar Brabant, waar ik mij meer dan thuis voel. In mijn contact met klanten streef ik Brabantse gemoedelijkheid na, maar altijd met een sterke focus op de doelstelling.

 

LinkedIn

Twitter (privé)

Twitter (Tekspresso)

Mail

Teksten als een espresso
Puur en krachtig 
Voor bedrijven en redacties

+31 610 55 19 20   
info@tekspresso.nl


Foto's op deze website:
Frans Swaans (achtergrondfoto)
Danny van Emmerik van Door Danny Fotografie (foto Johan van Leeuwen)