Laat jezelf zien, zoals ik met deze voorpagina op mijn werkkamer
29. januari 2024
Op mijn werkkamer hangt een ruim twintig jaar oud krantenartikel. De voorpagina van het Deventer Dagblad van 22 februari 2002, om precies te zijn. Ik krijg er, vooral de laatste tijd, vaak vragen over.
Zit ik dankzij ChatGPT straks echt zonder werk?
12. juni 2023
Iedereen heeft het over ChatGPT en dat is niet zo gek. Maar kan ChatGPT hetzelfde als een professionele tekstschrijver? Wat kan het wel en wat kan het niet? Moet ik vrezen voor mijn werk? We namen de proef op de som.

Wat zijn clichés? Wat is er mis mee? En hoe omzeil ik ze?
13. september 2022
Clichés zijn de afgetrapte schoenen van de taal. Je stapt er makkelijk in, maar ze getuigen van luiheid. Waarom eigenlijk?
Hoe hip moet mijn tekst zijn? (Plus wat woorden die echt niet meer kunnen)
29. januari 2021
In de Netflix-serie The Crown valt het chique, stijve, extreem ouderwetse taalgebruik op. Hoe formeel of juist hip moet een zakelijke tekst eigenlijk zijn?

22. juni 2020
Elke schrijver is gedeeltelijk blind voor zijn of haar eigen fouten. Dit trucje, dat ik toevallig ontdekte, loste dat probleem voor een groot deel voor mij op.
02. januari 2020
Wat bedoel ik met strak schrijven? En hoe doe je het? Voorbeelden waarmee je teksten kunt ontdoen van onnodige ballast.

11. december 2018
Misschien ken je het. Je wilt zakelijk gaan bloggen, maar je zit nu al minstens een half uur naar een lege witte Word-pagina te kijken. Werk volgens deze vier stappen en gebruik de vier inspiratietips die ondertussen langskomen om dat te voorkomen.
10. januari 2018
Als vakbladhoofdredacteur zag ik er tientallen per week en als PR-consultant en nu als zelfstandig tekstschrijver maak ik ze. Hoe verstuur je als bedrijf een professioneel persbericht dat ook nog eens massaal opgepakt wordt?

04. september 2017
In heel veel zakelijke teksten, brieven en e-mails zie ik dat u en je door elkaar worden gebruikt. Ik geef altijd als dringend advies aan mensen om daarin een keuze te maken en daar consequent aan vast te houden. Maar welke van de twee is nu eigenlijk beter?
05. april 2017
Niets staat slordiger dan het verkeerd schrijven van je eigen bedrijfsnaam. Dat klinkt misschien als iets onwaarschijnlijks, maar toch komt het vaak voor.

Meer weergeven

Teksten als een espresso
Puur en krachtig 
Voor bedrijven en redacties

+31 610 55 19 20   
info@tekspresso.nl


Foto's op deze website:
Frans Swaans (achtergrondfoto)
Danny van Emmerik van Door Danny Fotografie (foto Johan van Leeuwen)